Ontwikkeling van talent.
Laat je team effectief samenwerken.

Brengt mens en organisatie in beweging 

Intrinsiek gemotiveerde mensen zijn de sleutel tot succes van elke organisatie. Zij halen meer voldoening uit hun werk en zorgen voor een goede sfeer op de werkvloer. Een belangrijke factor om mensen te motiveren is erachter te komen wat hun drijfveren zijn.

 

Talenten ontwikkelen

De ontwikkeling van talenten binnen uw organisatie is van groot belang. Daarmee houdt u uw medewerkers gemotiveerd; u zorgt ervoor dat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen en inzetbaar zijn op die plaatsen waar ze het best tot hun recht komen.

Een persoonlijke drijfverenanalyse maakt duidelijk waar ieders kracht ligt en welk type functie en omgeving het best bij hem of haar past. Zo weten u en uw medewerkers in welke richting zij zich het best kunnen ontwikkelen.

 

Succesvolle verandertrajecten 

Naar schatting 70 – 80% van de verandertrajecten mislukt. Een belangrijke oorzaak hiervan is een onderschatting van de factor ‘mens’, die als essentiële schakel het traject kan maken of breken. Met de analyse van drijfveren in uw organisatie krijgt u zicht op hoe de mensen in uw organisatie met verandering omgaan en in interne culturen. Het biedt tevens handvatten

hoe u veranderingen het best kunt initiëren en wat wel en niet werkt. Zodat u niet ‘NEE’ maar ‘MEE’ ontmoet.

 

Teamoptimalisatie

Hoe smeedt u een goedlopend team? Iedere manager kent het probleem: het team ‘loopt niet’, maar het is lastig daar grip op te krijgen. Een teamanalyse van drijfveren geeft inzicht in de interactie tussen individuele groepsleden en hoe zij constructief kunnen samenwerken.

De analyse geeft ook antwoord op de vraag hoe het team het best onderling taken kan verdelen, zodat ieder doet waar hij of zij goed in is.

 

Werving en selectie

Hoe vindt u de juiste m/v voor de juiste plek? Als u start met het aanvinken van benodigde competenties, zult u merken dat deze lijst al snel vrij lang wordt. Ook vraagt u vaak competenties die moeilijk in één persoon te verenigen zijn. Function Profiler® helpt u een realistisch profiel op te stellen van de kandidaat die het best bij de functie past op basis van zijn of haar drijfveren. Als u weet waarnaar u op zoek bent, kunt u zichzelf een hoop teleurstellingen besparen.

 

Nieuw gedrag aanleren

Organisaties investeren veel geld in training en ontwikkeling en zijn toch vaak ontevreden over wat er in de praktijk verandert. Hoewel het echte leren in de praktijk plaatsvindt, investeren we daar vaak niet in. Als uw medewerkers in de praktijk de volgende stap moeten zetten, moeten ze ook in de praktijk

aan de slag met hun uitdagingen. Door deze te baseren op hun drijfverenprofiel, herkennen zij deze en kunnen zij aantoonbaar veranderen.

Meer weten?

Heeft u een specifieke vraag over de toepassing van onze drijfvereninstrumenten in uw organisatie, of wilt u weten welke andere instrumenten interessant voor u kunnen zijn, neem dan contact met ons op.